Testimonials

Are you a Soundelirium user? Feel free to post your experience with our cabs and share it with other musicians!

Jan

10 thoughts on “Testimonials

  1. I have Sondelirium 1*15 without any tweeter, it’s superlightweight and sounds just amazing. Great job! I recommend Soundelirum brand for all bassplayers 🙂

    Like

  2. O.K. …just a test…
    I have played my first chipboard 1×15″ box for five years. After my main band disbanded, I have pulled the 18Sound away and the rest of the box disappeared during the secret “Dismantle Ceremony”…
    Jan

    Like

  3. I’ve been using my Soundelirium 1×12” for 5 years and I can only recommend these boxes. My is a compact, 15kg cube, driven by 450W Kappalite speaker combined with a switchable HF-horn. The sound is beefy with high end clarity and colourful with plenty of articulate midrange. I used it as stand-alone box in clubs with both rock and metal bands I used to play. On larger venues I combined it with 2×10” box and it gives me a lot of presence in the overal sound. I also have to add, that Jan is a great guy to deal with 🙂

    Like

  4. Používám Soundelitium 10.5 na menší akce a 12.6.1 na plné pódium. Boxy přenášejí věrně zvuk v plném rozsahu a velmi věrně nástroji a zesilovači. Díky tomu je nástroj slyšet na pódiu velmi dobře, aniž by bylo třeba “tavit výkon”. Vypínatelné středové reproduktory a horna rozšiřují použitelnost dle typu nástroje, prostor a situace na pódiu. Za mě spokojenost a díky těmto jiné boxy už delší dobu nehledám!

    Like

  5. Vlastním reproboxy Soundelirium the 12.6s a the 14.5 a je to to nejlepší, na co jsem kdy hrál. Boxy jsou v porovnání s konkurencí velmi lehké (the 12.6s má jen 13,5 kg, the 14.5 pak 17,3 kg), velikost mají tak akorát, a jsou pečlivě vyrobené. A to nejdůležitější, zvuk mají přesně podle mých představ. Velmi jsem ocenil osobní přístup mistra stavitele. Díky, Honzo!

    Like

  6. Som majiteľom Soundelirium 12.6 a hrá to excelentne.
    12″ nebučí,basov je tak akurát,v pohode stíha H strunu na 5 strunovej basgitare.
    Po pridaní basov na hlave,sa reprák nezahlcuje,je tam rezerva.
    Tweeter mi vôbec nechýba.
    Na Jazz Basse hrá 6″dostatok výšok aj na slap,
    Precision hrá dobre z 6″ ,ale aj keď je vypnutý.
    Vrelá vďaka Honzo,je radosť hrať cez takýto reprobox.

    Like

  7. Mám na míru upravenou bednu z řady “the 10 mini”. A mohu jen chválit. A to jak tu bednu po zvukové a funkční stránce, tak jejího tvůrce za vstřícný a přátelský přístup, se kterým se vypořádal s haldou mých “vylepšující” představ a nápadů. Díky Honzo!

    Like

  8. Soundelirium 1×12″ custom size box
    Nechal jsem si vyrobit tento 12tkový box, ovšem v custom rozměrech uzpůsobenejch do mnou předem daných rozměrů boxu pro snadnou manipulaci na zádech. Celková litráž je tak nižší než u standartního SD 12″ boxu. Box je záměrně postaven s požadavkem na nízkou váhu (10 kg).

    Repro – B&C 12NDL88 8/ohm. Box je relativně směrový, pokud stojím v ose má příjemně vyrovnaný frekvence, pokud člověk vystoupí z osy a je třeba už dále od boxu (2-3m), tak se samozřejmě postupně ztrácej basy.. ale to je při této litráži a velikosti (opravdu minimalizovaný objem z důvodu přenosnosti) vcelku očekávatelné.. Jinak je zvuk celkově příjemný a v porovnání s mým předchozím gig kombem (Gallien Krueger MB150E-112) je subjektivně zvuk příjemnější.

    Zatím ozkoušeno se zesikem Trace Elliot Elf (200 W/4 ohms, 130 W/8 ohms). Při plném výkonu s 1 boxem (tedy 130W) začíná ke konci zdvihu lehce “prdět”, nicméně to je spíše vlastnost toho zesíku, který má od nějakých 2/3 gainu nastavenou už nějakou kompresi, výkonová rezerva repro (500W) by měla být dostatečná..

    Box v malém balení s malou váhou poskytuje příjemně barevný zvuk, který limituje pouze vlastní zadání (minimální litráž a nízká váha).
    Celkově 90%

    Like

  9. I’m using the Soundelirium 10.5 for a couple of months in gigs at smaller stages and I’m delighted from its excellent performance! It is super light-weight and compact for comfort and the sound is truly amazing – full-range with both punch and warmth. I’m using it mostly with the light-weight compact GK MB200, even though I have a better performance with my EBS-1 and a custom hybrid power amp, but a bit afraid of blowing the speakers from it:-). Thank you Honza for your excellent craftmanship and approach!

    Like

  10. “The 15” is lovely cabinet. Good tone that have powerful bass with clear shape, good
    size for our tiny van, and it’s hand made by a good guy. Thanks, Jan!

    Like

Leave a comment